Kamerainspektion vid blockerade avlopp

Avblockera med hjälp av att hälla varmt vatten och läsk i diskbänken? Har du verkligen försökt allt för att rensa avlopp och avlopp i ditt hem, men problemet kvarstår? Då kan det vara klokt att söka hjälp av en rörmokare. Rörmokaren har speciell utrustning som han kan upptäcka och åtgärda blockeringen. I den här bloggen förklarar vi hur denna utrustning fungerar och diskuterar de vanligaste orsakerna till ett blockerat eller skadat avloppssystem.

Täppt avlopp

Du kommer snabbt att märka ett täppt avlopp och / eller avlopp eftersom vattnet inte vill rinna ut eller på grund av en obehaglig lukt som kommer ut från avloppet i diskbänken. Stopp i köket orsakas ofta av matrester och fett i avloppsrören. I badrummet är de huvudsakliga anledningarna till en blockering löst hår och tvålskum. Du kan försöka fixa blockeringen själv genom att använda ett passande verktyg som du har hemma. Detta fungerar dock bara när blockeringen är nära golvavloppet. Om blockeringen är längre ner i avloppssystemet blir det svårare att lokalisera och avhjälpa blockeringen själv. I så fall kan du använda hjälp av en professionell.

Avloppsrör skadade

Det är också möjligt att avloppsrören i avloppssystemet i ditt hem har skadats. Det kan bero på det stora eket i din trädgård vars rötter har genomborrat avloppsröret. Eller för att det har skett en markförskjutning runt ditt hem och avloppsröret har gått sönder som ett resultat. Eftersom avloppsrören är djupa under jord eller gömda i golv eller väggar är problemområdet svårt att upptäcka.

Driften av kamerainspektion

För en blockering eller skada djupare i avloppet kan rörmokaren använda speciell kamerautrustning. Med en lång slang med en kamera i änden kan rörmokaren titta in i avloppsrören. En blockering eller skada i avloppsrören är lättare att känna igen på detta sätt. Slangen med kamera har en avståndsmätare. På detta sätt vet rörmokaren exakt var i rörledningen blockeringen eller skadan finns och kan därför fortsätta på ett riktat sätt. Rörmokaren försöker först fixa blockeringen från insidan med specialverktyg. Till exempel kan han använda en rengöringsslang för avlopp. Vatten sprutas in i röret mot blockeringen under högt tryck i hopp om att blockeringen kommer att sönderdelas och försvinna ur avloppet. Om det inte går att fixera blockeringen inifrån eller om det finns skador kan rörmokaren specifikt avslöja problemområdet. Skador på golv, väggar eller trädgården är begränsade eftersom rörmokaren tack vare kamerainspektionen vet exakt var han ska hugga, bryta eller gräva.

Kontakta oss för stambyte i Malmö!