RENOVERA BADRUMMET, HUR GÖR DU DET RÄTT?

Funderar du på att göra ditt badrum ombyggt? Det är ett spännande steg och kräver mycket förberedelser. När du väl har tagit steget, hur ska du ordna med en badrumsrenovering? Nedan berättar vi exakt hur du kommer igång och vad du kan förvänta dig. Vi hjälper dig på väg till ditt drömbadrum.

Badrumsrenovering: var ska man börja?

Att renovera ett badrum börjar med förväntan. Genom att läsa badrumstidningar eller besöka utställningsrum för badrum. För att se vilken stil och färger som passar dig. Tänk också på hur du vill använda utrymmet och vad som passar din situation. På vår hemsida hittar du inspiration för varje badrumsstil och du kan skapa en personlig stämningstavla med alla dina badrumsönskningar. Korrekt orientering ger dig ett nytt badrum som du kommer att njuta av i många år framöver!

Är en badrumsrenovering verkligen nödvändigt?

Ibland är en totalrenovering inte nödvändig. Ett badrum kan också renoveras enormt genom att till exempel bara byta ut duschkabinen eller genom att lägga ett nytt kakel. På så sätt behöver du en mindre budget och ditt badrum kan hålla i ett antal år. Har du ett badkar, men vill byta till en duschkabin? Du kan få det här omvandlat mycket snabbt. En lyxig duschtoalett eller en hängande toalett kan ofta installeras utan större renoveringar. Med nya tillbehör kompletterar du det nya utseendet på ditt badrum.

Ditt badrum önskar i rad

Vet du ungefär vad du vill ha i ditt badrum? Går du till exempel för ett bekvämt bad eller en rymlig duschkabin? Och vill du ha subtila badrumsmöbler eller extra stora möbler med dubbla handfat och gott om förvaringsutrymme? Lista alla dina önskemål och boka en tid i vårt showroom utan förpliktelse. En designer kan sedan börja arbeta för dig för att skapa en badrumsdesign åt dig. Han ägnar också uppmärksamhet åt de tekniska möjligheterna, så att designen är fullt genomförbar. Naturligtvis kan du också lämna ditt kompletta badrum, inklusive installation, till oss med lugn och ro.

Uppmärksamhet vid en renovering

Vår badrumsdesigner tar hänsyn till att badrummet är ett intensivt använt utrymme som måste kunna slå. Han vet exakt vad man ska ta hänsyn till på grund av den höga luftfuktigheten i ett badrum. Till exempel vad du bör tänka på för en säker installation av el, användning av extra fuktbeständiga material, god ventilation och uppvärmning. Designern ser möjligheterna och begränsningarna med befintliga dräneringsrör och ditt rörledningsnät och tar hänsyn till kapaciteten i ditt centralvärmesystem. Det senare är viktigt, till exempel om du väljer en regndusch, så att du får fina fulla duschstrålar.

Renoveringsdel ett: det nakna badrummet

Varje badrumsrenovering är annorlunda, men en totalrenovering börjar alltid med rivningen av det gamla badrummet. Om badrumets layout ändras måste du omdirigera el, rör och avlopp. Då börjar arbetet som du verkligen ser, som stuckatur för tak eller väggar och kakel – eventuellt med golvvärme.

Renoveringsdel två: byggfasen

Då börjar den verkliga byggfasen: placering av toalett, badkar, duschkar och badrumsmöbler. Kanterna måste alla vara förseglade så att allt passar bra och inga läckor kan uppstå. Kranar, speglar och belysning kan nu också installeras. Så här tar ditt drömbadrum form. Glöm inte att komplettera ditt badrum själv med vackra tillbehör.

Hur lång tid tar renoveringen?

Fruktar du också besväret med en badrumsrenovering? Förståeligt, för ett badrum är ett oumbärligt utrymme i ditt hem. Lyckligtvis kan du hyra en mobil duschkabin eller till och med ett komplett mobilbadrum. Hur lång tid en badrumsrenovering tar beror på ombyggnadens komplexitet. En grov uppskattning är att rivning vanligtvis tar två dagar och att installationen av badrummet sedan tar minst två veckor. Sedan kan du njuta av ditt vackra nya drömbadrum.

Vem kan bygga om ditt badrum?

Vill du också ta steget för att renovera ditt badrum? Kontakta oss som dina experter inom stambyte eller badrumsrenovering. Vi har alla specialiteter internt för att ordentligt hantera en komplex badrumsrenovering. Från orientering och design till installation och noggrann efterbehandling är vi redo att förverkliga ditt drömbadrum. Kontakta oss för stambyte i Malmö!