Rensa avlopp med rättsmedel för hem, trädgård och kök

Måste jag rensa avloppet?

Du känner förmodligen igen det: du har precis tvättat disken, det smutsiga vattnet med maten rinner inte längre ordentligt. Detta är dock inte den enda konsekvensen av ett blockerat avlopp och tyvärr är köket inte det enda stället där en blockering kan uppstå. Toaletten, badrummet, tvättmaskinen. Alla platser i huset som dränerar vatten har rör som kan blockeras då och då. Vill du till exempel bara ta ut tvätten ur tvättmaskinen, men det finns fortfarande ett stort lager vatten i maskinen? Spolar du på toaletten, men vattnet finns kvar i toalettstolen? I alla dessa fall måste du rensa avloppet så att vattnet kan rinna ordentligt och du kan göra alla dina dagliga aktiviteter igen. Naturligtvis väntar ingen på ett så tråkigt jobb. Lyckligtvis finns det tillräckligt med lösningar som gör det lättare att rensa avloppet. Vi hänvisar inte till kemiska ämnen här. De är dåliga för miljön och rören. De lösningar vi menar finns förmodligen bara i ditt köksskåp.

Rensa bort avloppet själv

Du tänker antagligen på långa gummihandskar och en avloppsrensare när orden ”rensa avloppet” kommer upp. Ändå kan inget vara längre ifrån sanningen. Ett blockerat avlopp är i de flesta fall mycket enkelt att fixa med hem-, trädgårds- och köksrättsmedel och lite tålamod.

Vinäger med bakpulver och varmt vatten

Du kan använda vinäger oftare vid rengöring. Förutom att ett läckert förband kan göras med ättika, hjälper detta medel till att ta itu med kalk och därmed också rensa avloppet. Kombinationen av vinäger, bakpulver och varmt vatten sköljer vanligtvis bort vattnet på nolltid.

Kasta en kopp bakpulver i avloppet och tillsätt en bra skvätt vinäger. Dessa lösningar reagerar ganska våldsamt mot varandra, så håll avstånd. Lämna blandningen i avloppet i cirka tjugo minuter och häll sedan i varmt vatten. Skölj diskbänken, toaletten eller badkaret ett tag och se om vattnet kan rinna ner i avloppet igen.

Om du gärna avstår från detta arbete så kan du självklart kontakta oss som proffs.
Kontakta oss för stambyte i Malmö!